Aktiviteter

Vandring

Vill du vandra Holavedsleden mellan Tranås och Gränna, 59 km. Spinkarp gård ligger nära vandringsleden Holavedsleden. Övernatta hos oss i gårdshus eller sjöstugor samt unna dig en avslappande Spa ritual!

Sjön Loren är dessutom alltid öppet för ett uppfriskande bad och utrymme finns att sträcka på både kropp och spreta med tår efter en dags vandring. Frukost finns i ditt boende, lakan likaså och ytterligare matpaket kan skräddarsys om ni önskar. Vi finns på gården om transport skulle behövas sista biten eller för fortsatt färd till tåg eller buss.

Passa på att njuta vackra Sommenbygd och Tranås likväl som Gränna och Visingsö med deras historiska och kulturella vingslag innan och efter er vandring, eller varför inte haka på ytterligare vandringsleder...

Härligt varierad terräng på leden och storslagen vy ner mot Vättern!

Konferens

Behöver ni koppla av i bubbelpoolen, ut på fisketur, dricka te framför brasan, sträcka på kroppen i skogen eller samtala i ordnade former… Kanske allting. Förutom hela skogen med vandrings-stig och vindskydd längs sjön finns flera mötesrum i olika hus och en stor konferenslokal på gården. Det gamla stallet har byggts om till fullt utrustad mötes eller festlokal för upp till 70 personer.

Gårdsmuseum

Om intresse finns i samband med att ni bokat in er på gården kan rundtur i olika gårdsmuseum vara en spännande upplevelse. Bokas på plats och genomförs i mån av tid.

Jakt

Vi erbjuder jakt på småvilt, rådjur och älg i form av olika jaktpaket.

Fiske

Det finns möjlighet att fiska gädda och abborre enskilt eller i grupp. Du hyr med fördel in dig i någon av våra sjöstugor för att kunna ta del av fisket när det nappar som bäst.

Kräftfiske

Sjön Loren erbjuder dig tillsammans med familj, vänner eller med ditt företag att komma för att fiska kräftor. Du kan fiska kräftor enligt gamla traditioner och du hyr med fördel in dig sjöstugorna. Ni kan förbeställa kokta kräftor, kokta med gårdens egna recept.

Pris: 150kr/bur/ilägg och då ingår all utrustning och fångsten. Vi reserverar oss för att få följa sjöns naturliga fortplantningsprocess som ser lite olika ut från år till år.