Om oss

Välkommen till Gårn

På Spinkarp Gård kommer du till ett avskilt läge nära skogen och sjön Loren som ger fantastiska möjligheter till en rofylld och naturskön vistelse. Spinkarp Gård härstammar från 1300-talet. Då tillhörde gården Vadstena kloster, senare överförd till statlig egendom av Gustav Vasa. Gården var återbördad i privat ägo efter 30-åriga kriget som pension till hemvändande officer.

Spinkarp Gård ligger i naturskön miljö i början på småländska höglandet 250 meter över havet. I folkmun – ”Smålands sista vildmark”. Gården ligger vid den norra vägen mellan Gränna (20 km) och Tranås (16 km).

Spinkarp gård kom i Familjen Bengtssons ägo 1979 och var då en jordbruksfastighet där skog och mark sköttes enligt gamla traditioner.

Vi välkomnade våra första gäster till det renoverade sädesmagasinet i slutet på 80-talet och sen dess har landsbygdsturismen varit i full gång. I grunden för vår verksamhet ligger skogsbruket. Gården tillhandahåller jakt, fiske och kräftfiske. Vi erbjuder enkelt boende i gårdshus och sjöstugor som med unik byggnadskonst och personlig inredning ska kunna ge dig som gäst ”hemma-hos-känslan”.

I slutet på 90-talet öppnade vårt Spa och i enlighet med Kerstin Florians koncept och att vi välkomnar en gäst eller ett gäng i taget så känner vi oss helt unika i branschen!

Vi som verkar är familjen, gårds och skogsanställda samt spa- och hud terapeuter. En lång rad av samarbete med olika aktörer och människor med specifik kunskap gör det möjligt att verka på landsbygden.

Yngve är gårdens skog, djur- och naturmänniska. Han har sen tidig utbildning på skogs-skolan i Bispgården intresserat sig för och arbetat med skog. Han intresserar sig för och kan otroligt mycket om Sveriges historia med allt vad det innefattar. Här på gården har han under åren byggt upp en miljö som är unik i sitt slag med hus och museum som du inte finner någon annan stans! Och idéerna och projekten tar aldrig slut…

Ann-Marie är gårdens spa drottning och spindeln i vårt nät! Verksam inom bankvärlden tills hon i slutet på nittiotalet fick möjlighet att vidareutbilda sig inom hälsa och friskvård och sedan starta ”Det lilla spa’t på landet”. Hon välkomnar gäster med varm hand och vi med henne är mycket stolta över alla återkommande gäster som varit hos oss sen starten av Spinkarp Spa. Hela hon är ett viktigt varumärke för gården…

I vårt Spa, på gården och i skogen finns fantastiska medarbetare som alla ha en gedigen kunskap inom sitt område och är verksamma hos oss året om och ibland till och med dygnet om!

På Spinkarp gård använder vi oss av närheten till naturen och den riktiga avkopplingen som den ger. I den unika gårdsmiljön fokuserar vi på en gäst i taget och den årstiden som är.

Vi försöker i stor mån att använda oss av närproducerad mat och dryck samt använda oss av lokala samarbetspartners. Vi värnar om naturens storhet och den mycket viktiga del som vi önskar att den får vara i människors liv.

Välkomna till Spinkarp Gård och Spa – avkoppling på riktigt.